Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. február 27. csütörtök
Edina, Szvetlána
06:3417:32

Holnap
Ákos, Bátor
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

BUDAPEST - Vaszily Miklós, az MTVA korábbi vezérigazgatója foglalhatta el Andy Vajna helyét a TV2 Csoport élén, miután a volt tulajdonos halála után tartott rendkívüli közgyűlést tartott a TV2 vezetése. Érdekes módon a közgyűlést nem a TV2 székházában, hanem a Mészáros Lőrinc cégeihez köthető Andrássy út 59. szám alatti épületben tartották meg.

Vaszily Miklós korábban az MTVA vezérigazgatója volt, most pedig az Echo TV igazgatói pozíciója mellett láthatja el a TV2 vezetését is. Vaszily érkezésével a TV2 igazgatósága komolyabban megújult: igazgatósági tag lett Kertész Tamás József, aki a Mészáros Lőrincz-féle cégek tőzsdei jogi képviseletével foglalkozik, illetve Czira Szabolcs Sándor, a Duna Aszfalt Kft. ügyvédje. A tanácsban kapott helyet Barna Zsolt, aki OTP-s kötődésein kívül, szintén szorosan kötődik Mészáros Lőrinchez is.

A tévé irányításában nyomokban maradtak még személyek Vajna ismerettségéből is: többek között a csatorna vezetője, Dirk Gerkens, Rákosi Tamás és Horváth Balázs, illetve egy amerikai szereplő, Samuel R. Falconello, aki Andy Vajnának több üzletében is cégtársa volt.

Tekintettel arra, hogy Andy Vajna a TV2-t hitelből vásárolta meg, mely hitelt az Eximbank biztosított, amit később az az MKB refinanszírozott, aminek Mészáros Lőrincz a 49%-os tulajdonosa, így gyakorlatilag bármikor elvehették volna Vajnától a tévét.

Andy Vajna vállalta, hogy 3 év alatt nézettségben beérik az RTL-t. Ezt, Dirk Gerkens segítségével sikerült is elérniük. Kérdés, hogy az a Dirk Gerkens, aki Vajna barátsága miatt vállalta el a feladatot, hajlandó-e a TV2-nél maradni a továbbiakban, tekintettel a Fidesz komoly vitába került Dirk Gerkins-szel, mikor még az RTL-t vezette.

Várhatóan a TV2 Csoport és az EchoTV-HírTV egy kézbe kerül, és várhatóan szoros együttműködés fog kialakulni a csatornák hírigazgatóságainál.

 

Hozzászóláshoz lépjen be!