Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. április 7. kedd
Herman
06:1419:31

Holnap
Dénes
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

MAGYARORSZÁG - Iparági pletykák szerint a Telenor a bolgár, szerb és montenegrói érdekeltségei mellett, a magyar érdekeltségét is értékesítheti, mivel így könnyebben szabadulhat meg első három piacától. A kivonulás oka, hogy a bolgár, szerb és montenegrói cégeinek éves bevétele alig éri el a Telenor össz bevételeinek 6%-át. Növekedés pedig nem várható.

A Telenor a magyar piacra a PannonGSM megvásárlásával lépett be. Az utóbbi időszakban azonban mobiltelefonos előfizetői bázisa jelentős csökkenésen esett át. Nem csak a kormányzati pályázatot vesztette el a Telenor, de az egyéni ügyfelek is elpártoltak a kék szolgáltatótól, így folyamatosan csökken a vállalat profitja. A rentabilitás helyreállítása érdekében jelentős átszervezések és létszám leépítések is történtek a Telenornál, de ezek sem tudták teljes körűen realizálni a helyzetet.

Ugyan a bolgár Novinite hírügynökség szerint csak a bolgár, szerb és montenegrói cégek eladása van terítéken, amiket együttesen 2 milliárd euró körüli összegért kíván értékesíteni a Telenor, de tekitve, hogy ez a három érdekeltség is a Telenor Magyarország vezérigazgatója, Alexandra Reich irányítása alá tartozik, megalapozottak lehetnek a pletykák, hogy a magyar céget is eladják. - A magyar cég kapcsolásával a csomag lényegesen értékesebb lenne. A magyar negatív számok ellenére, még mindig a magyar részleg a legértékesebb.

Az információk szerint a norvég telekommunikációs cég egy amerikai befektetési alappal tárgyal. A Telenor Magyarország a piaci pletykákat nem kommentálta, de már korábban is felmerül a cég kivonulásának lehetősége.

Hozzászóláshoz lépjen be!