Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. február 27. csütörtök
Edina, Szvetlána
06:3417:32

Holnap
Ákos, Bátor
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

MAGYARORSZÁG - Az elmúlt években több 1800MHz-es pályázati frekvenciára kiírt pályázaton is sikeresen indult az erdélyi tulajdonban lévő DIGI, ami Magyarországon elsődlegesen az olcsó műholdas díjcsomagjairól, majd olcsó internetjéről lett híres. A várakozások szerint, a mobiltelefonpiacot is felbolygathatja dömpingáraival.

A DIGI Romániában már teljes média és telekommunikációs portfólióval rendelkezik, de Magyarországon is már csak a mobilszolgáltatás hiányzik a kínálatából. A román piacra lépéséből és a magyarországi internetes és műholdas tévészolgáltatás árstratégiájából kiindulva, a saját hálózaton működtetett mobilhálózata tekintetében is arra lehet számítani, hogy az árversenyt intenzív eszközökkel fogja felkavarni a DIGI.

A mobiltenderen elnyert frekvencia felhasználásával a DIGI Magyarországon is önálló, hang- és adatforgalmi szolgáltatást (mobiltelefon és -internet) biztosító hálózat kiépítését és üzemeltetését tervezi.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tenderén elnyert 1800 MHz-es mobilfrekvencián a DIGI magas minőségű, hang- és adatforgalmi szolgáltatást nyújtó hálózatot kíván építeni és üzemeltetni. A tervezett hálózat 40 MBit/s sebességű mobil adatforgalmat tesz majd lehetővé. A szükséges hatósági engedélyek megszerzését és az egyéb adminisztratív előkészületeket követően a DIGI haladéktalanul elkezdi a hálózatépítést, a szolgáltatások mielőbbi elindítása érdekében. A cég fokozatos ütemben, országos hálózat kiépítését tervezi.

A DIGI eddig is bizonyította ügyfeleinek, hogy kiemelkedő ár-érték arányú, a legmodernebb technológiára épülő szolgáltatásai mindenkor rugalmasan igazodnak a fogyasztók valós igényeihez. A cég saját fejlesztésű, minőségi tartalmakkal is bővíti szolgáltatásait, a DIGI márkanéven bevezetett egyedi csatornái értékes szórakozást kínálnak. Műholdas és kábeles televíziós csomagjai mellett internetszolgáltatása is méltán elismert, idén nyáron pedig a DIGI bevezette Magyarország egyik leggyorsabb vezetékes lakossági internetszolgáltatását 1 Gigabit/másodperc sebességgel. Ettől gyorsabbat jelenleg csak a Telekom nyújt, ahol a 2 Gigabit/másodperc sebességet is igénybe vehetik az ügyfelek.

A hazai telekommunikációs piacon a DIGI fejlődését jól érzékelteti, hogy a műholdas és kábeltelevíziós szolgáltatások piacán 23%-os piaci részesedést ért el, és az elmúlt 7 évben 300%-kal növelte árbevételét.

Hozzászóláshoz lépjen be!