Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. március 28. szombat
Gedeon, Johanna, Hanna
05:3418:16

Holnap
Auguszta
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

MAGYARORSZÁG - Magyarországon a Pepsi Cola termékeit eddig a Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Zrt. gyártotta a Pepsitől származó franchise jogok alapján, betartva a kötelező recepteket. Ezt a céget vásárolta fel teljes egészében Balogh Levente üzlettársával, a cseh Pasquale család cégével, a Karlovarské minerálni vody-val.

A tranzakcióval a Szentkirályi érdekeltségébe került a Pepsi, a Miranda, a 7Up, a Gatorade, Mountain Dew, a Lipton, az Evervess, a Toma, a Slice és a Kristályvíz. Ezen kívül a Lays és Cheetos chipsek is a Szentkirályihoz kerültek. A cég bevallása szerint, ezzel nem csak a magyar, hanem a régió legnagyobb ásványvíz- és alkoholmentes üdítőital-piac egyik legnagyobb szereplői is lesznek.

A felvásárlással nem csak a franchise jogokat, hanem a gyártókapacitásokat is felvásárolta a Szentkirályi, így két gyár és 900 alkalmazott kerül át hozzájuk.

Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke az alábbiakat nyilatkozta:

Beérett a Pasquale családdal három évvel ezelőtt kötött szövetségünk. Az együttműködésünknek köszönhetően annyira megerősödtünk, hogy jelentős felvásárlásokat tudunk megvalósítani. Továbbra is elkötelezettek vagyunk a magyar piac, a magyar fogyasztók felé – immáron egy jóval nagyobb vállalatcsoportot irányítva.

 

Hozzászóláshoz lépjen be!