Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. március 28. szombat
Gedeon, Johanna, Hanna
05:3418:16

Holnap
Auguszta
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

MAGYARORSZÁG - Bár folyamatosan tapasztalhatók a munkabért terhelő járulékok csökkenése, de az elmúlt években nagyobb csökkenés nem volt tapasztalható. Kormányzati anyagokból viszont azt lehet sejteni, hogy 2020-ban ismét jelentős adócsökkentést hajthat végre a Kormány, ha az áprilisi választások után újabb 4 évre bizalmat kap.

Információink szerint, egy jelentősebb összeget készül félre tenni a Kormány, amiből a személyi jövedelem adó (SzJA) vagy a társadalom biztosítási, konkrétan a szociális hozzájárulási adó lenne drasztikusan csökkenthető. Ha az SzJA csökkentése mellett döntenek, akkor az lehetővé tenné, hogy a mostani 15%-os SzJA akár 9%-ig is csökkenjen. - Ez nem egy új keletű terv, hanem a Fidesz-KDNP Kormány régebbi célkitűzése.

A Nemzetgazdasági Minisztérium előrejelzése szerint, az elkövetkezendő időszakban a forgalmi típusú adókból befolyó bevétel jelenetős növekedésére lehet számítani, és ez biztos alapja lehet a munkát terhelő adók további drasztikus csökkentésének.

A magyarországi munkabért terhelő adóterhek, még mindig az egyik legmagasabbak az Európai Unió területén. Bár az adók jelentősen csökkentek, még mindig minden egyes, a dolgozónak kifizetett 100Ft után, 82Ft folyik be az állami költségvetésbe. - Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy volt olyan időszak, mikor a dolgozónak kifizetett nettó 100Ft után, kb. 150Ft folyt be az államkasszába, tehát a munkabért terhelő adók, már nagyjából feleződtek.

Hozzászóláshoz lépjen be!