Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. február 27. csütörtök
Edina, Szvetlána
06:3417:32

Holnap
Ákos, Bátor
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

BUDAPEST - 125 napnyi előzetes után, ma távozhatott a fogságból Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi. Szabadulását követően, köszönetet mondott a sajtónak, hogy szabadulásának napján megjelentek, és azonnal egy 20 perces sajtótájékoztatót adott. Szemmel látható, hogy Lajcsit megviselték az elmúlt hetek, de már most két fellépésre kapott felkérést!

A mulatós zenész 125 napot, azaz valamivel több mint 4 hónapot töltött előzetesben, lopás és vesztegetés gyanúja miatt. Ez alatt, sok más bűncselekménnyel hozták összefüggésbe, az egyik bulvárlap még gyilkossággal is, de ezekről sorra kiderült, hogy Lajcsi ártatlan.

A zenész védője, Fröhlich Krisztián elmondta, hogy egyáltalán nem érte meglepetésként, hogy védencét szabadlábra helyezték, mivel a védelem végig hangsúlyozta, hogy az előzetes letartóztatás feltételei nem állnak fent. Számára a meglepetés inkább a a lejárató- és rágalomhadjárat volt, amit az elmúlt hónapokban tapasztaltak.

Lajcsi, hálás volt a szabadulása napján megjelent újságíróknak, és elmondta:

Az első dolgom az lesz, hogy beszélgetek a gyerekeimmel és megölelem a feleségemet, ahogy egy szerelmet ölelni szoktak. Testileg, lelkileg. Nehéz önuralmat gyakorolni, hiszen hosszú ideje nem láttam családomat. Boglárkával akkor találkoztam utoljára, amikor letartóztattak, akkor azt kérdezte tőlem: apa, most mi lesz?

Lajcsi elmondta, hogy 125 napot töltött bent, ezalatt 125-ször esett át biztonsági ellenőrzésen, és 500-szor motozták meg, és több mint 500 oldalra írta le gondolatait. A bent töltött időszak alatt nagyon sokat tanult, és soha többet nem szeretne visszakerülni. - A jelen állás szerint, nem csak az előzetes fogva tartása szűnt meg, de házi őrizetet és lakhely elhagyási tilalmat sem szabtak ki rá, így teljes mértékben szabadon mozoghat. Hozzátette, pár emléket elhozott a börtönből, mint például a zokniból általa varrt szemkötőt, amit azért varrt magának, hogy tudjon aludni, illetve kicsempészte fogvatartási igazolványát is.

Úgy érzi, hogy bár karakter gyilkosság történt, és semmi sem indokolta, hogy bevonuljon a börtönbe, zenészként nem írták le, és már az elmúlt 24 órában két fellépésre hívták. Egy Valentin-napi rendezvényre és egy böllérfesztiválra.

A mulatós zenész megtanulta, hogy nem csak Herendiből, hanem műanyag pohárból is lehet kávét inni. Kedvenc ételéről, a rakott krumpliról viszont pont lecsúszott, mert ma az lesz az ebéd. Viszont legalább holnap otthon ünnepelheti az 55. születésnapját.

Hozzászóláshoz lépjen be!