Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. február 27. csütörtök
Edina, Szvetlána
06:3417:32

Holnap
Ákos, Bátor
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

SZEGED - Ahhoz, hogy valaki megszerezze a személygépjárművek vezetéséhez szükséges B kategóriás vezetői engedélyt, elviekben rendelkezni kell legalább a 8 általános iskolai végzettséggel. Mai világban talán ez nem egy teljesíthetetlen alapfeltétel. - Vagy mégis?

Aki az utakon közlekedik, saját szemével is tapasztalhatja, hogy nem elég, hogy rendkívüli mód megnőtt a gépjárművek száma, de a szemmel láthatóan vezetni nem tudók száma is jelentős mértékben emelkedett. Ennek úgy tűnik, hogy az oka is megvan, legalábbis szegedi autós iskoláknál derült fény arra, hogy több tanulóvezető is hamisított bizonyítvány másolattal jelentkezett az oktatásra. Emiatt, a szegedi autósiskolákba jelentkezőknek a jövőben be kell gyűjteniük az eredeti általános iskolai bizonyítványokat, és azt be kell mutatniuk a közlekedési hatóságnak is.

A csongrád megyei kormányhivatal tájékoztatása szerint, valóban történtek visszaélések azzal, hogy sokan hamis iratokkal szerezték meg a vezetői engedélyüket, így a kiállított jármű vezetői engedélyeket utólagosan is fogják ellenőrizni. Hozzátették, hogy a jogosítvány megszerzéséhez nem kötelező az eredeti bizonyítvány benyújtása, hanem a közjegyző által hitelesített másolat is megfelelő.

Minden bizonnyal a szegedi szigorítást, országos szigorítás fogja követni, és bízhatunk benne, hogy a vezetésre alkalmatlanok a jövőben nem tudnak vezetői engedélyhez jutni.

 
 

Hozzászóláshoz lépjen be!