Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. április 7. kedd
Herman
06:1419:31

Holnap
Dénes
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

BUDAPEST - A Budapesten és vonzáskörzetében fogható MusicFM és SlágerFM országos viszonylatban is a 4. illetve 5. leghallagottabb rádió. Ebből kiderül, hogy Budapesten belül gyakorlatilag a két leghallgatottabb rádióról beszélünk. A Médiatanács, bár lenne rá lehetősége, egyik társasággal sem hosszabbítja meg a szerződést további 5 évvel.

A Médiatanács mindkét rádió esetében azzal indokolja a 2012-ben 7+5 évre elnyert frekvenciák meg nem hosszabbítását, hogy azok súlyos vétséget követtek el a gyermekek védelmére vonatkozó szabályozást, és ezen felül is súlyos vétségeket követtek el, sőt a MusicFM esetében a koncessziós díj esetében is hátralék keletkezett.

A Médiatanács közleménye a két rádióval kapcsolatban:

A Sláger FM (Budapest 103,9 MHz) többször is súlyosan megsértette a gyermekek kiemelt védelmére vonatkozó törvényi rendelkezéseket, emiatt szerződése nem újítható meg a médiatörvény alapján. A Music FM (Budapest 89,5 MHz) kérelme esetében ugyancsak törvényi kizáró okok merültek fel. A szolgáltató több alkalommal súlyosan vétett a gyermekek védelmére vonatkozó szabályok ellen, adatszolgáltatási kötelezettségét több ízben megsértette és médiaszolgáltatási díjtartozása is volt kérelme előterjesztésekor.

A SlágerFM-et 2016-ban a TV2, egy évvel később Habony Árpád érdekeltsége próbálta meg felvásárolni, de azt tulajdonosa nem értékesítette. Ezt követően az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó társaság indította el a RetroRádiót, ami előbb elcsalta a SlágerFM korábbi műsorvezetőit, majd pedig rövid időn belül országos frekvenciát nyert el. - Ennek ellenére Budapesten és vonzáskörzetében a SlágerFM lett a leghallgatottabb rádió.

A Médiatanács egyelőre nem adott tájékoztatást arra vonatkozóan, hogy meghirdeti-e a SlágerFM 103.9-es és a MusicFM 89.5-ös frekvenciáit pályázaton.

Mindeközben az a Rádió1, aminek reggeli műsorában az a színvonal, hogy Balázsék egymás fingját szagolgatják, gond nélkül sugározhat az ország egész területén. - Ez bizonyosan nem károsítja a gyermekek fejlődését.

Hozzászóláshoz lépjen be!