Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. április 7. kedd
Herman
06:1419:31

Holnap
Dénes
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

MAGYARORSZÁG - Pár évvel ezelőtt a Kormány leginkább családpolitikája miatt, megpróbálkozott a vasárnapi boltzárral, amit akkor a vásárlók mellett a kereskedők is negatívan fogadtak. Most viszont a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete fordult Orbán Viktorhoz azért, hogy vezessék be újra a vasárnapi zárva tartást.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete a munkaerő hiányra való hivatkozással fordult a Kormányhoz a vasárnapi boltzárral. Véleményük szerint, ezzel csökkenthető lenne a béremelések ellenére is fennálló munkaerőhiány. Hozzátették, ezzel pozitív üzenetet küldhetnének Európába, hogy a család fontos tényező.

A Kormány ugyanakkor egyértelművé tette, hogy nem tervez jogszabály-módosítást a témában, mivel nem tartja aktuálisnak a kérdést. - Érdekes, hogy korábban pont a kereskedők voltak azok, akik háttérbe szorították a család kérdését.

A 2015-ös vasárnapi boltzár összességében megnehezítette a vásárlók és a kiskereskedők életét is, a vásárlók nagyobb részét pedig egyértelműen a diszkont áruházak felé terelte.

Hozzászóláshoz lépjen be!