Üzemanyag: 95 - 362Ft/l     D - 396Ft/l          Valuta: EUR - 315,65Ft     USD - 280,50Ft     CHF - 278,30Ft          BUX - 40288,44pont

2019. október 20. vasárnap
Vendel
07:1617:55

Holnap
Orsolya, Orsika
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

Bejelentkező

BUDAPEST - Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az Egészséges Budapest Program keretein belül, a következő években teljesen megújul a budapesti Országos Tbc és Pulmanológiai Intézet (OKTPI). A fejlesztés keretében nem csak az épületek és kórtermek, de a kórházi gépek és kisegítő infrastruktúra is megújul.

Gulyás Gergely elmondta, hogy a megújuláshoz a kormány már a forrásokat is hozzárendelte. Ennek megfelelően:

  • orvosi műszerekre és informatikai fejlesztésekre 200 millió forint,
  • az intézet több épületének teljes rekonstrukciójára, infrastrukturális fejlesztésére 1 milliárd 84 millió forint,
  • az intézet főépületének teljes megújulására 16,6 milliárd forint áll rendelkezésre.

Egy új pavilon létesítésével és a régi, meglévő kórházi épületek felújításával a XXI. századi követelményeknek megfelelő egészségügyi fekvő- és járóbeteg ellátási komplexum jön létre, a tömböket hidakkal kötik össze, hogy az épületek közötti betegszállítás is komfortosabbá váljon.

Bár kisebb fejlesztések már történtek a Szent János Kórházban is, de azok inkább csak a korábbi években elmaradt tisztasági felújítást voltak hivatottak hivatottak pótolni. Ellenben a frakcióvezető elmondta, hogy itt is teljes körű felújítást lesz, így a a János Kórház is teljes terjedelmében megújul az elkövetkező időszakban.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár elmondta, hogy az ország versenyképessége lehetővé teszi azt, hogy kormányzati forrásokból a következő tíz évben több mint 700 milliárd forint értékben megújuljon a budapesti ellátórendszer.

Hozzászóláshoz lépjen be!