Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. február 27. csütörtök
Edina, Szvetlána
06:3417:32

Holnap
Ákos, Bátor
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

KÁLLÓSEMJÉN - Az Alter24 szerkesztősége is elsők között értesült a légtérsértéssel Magyarország területére berepülő AN-2-es típusú repülőgép berepülésével kapcsolatban, ám rendkívül sok ellentétes információ látott napvilágot, és bizony sok esetben álhírnek tűntek a tájékoztatások. Most viszont összeszedtük a történteket...

Az Alter24 minden hírt próbál igazságtartalma alapján maximálisan megvizsgálni. Épp emiatt, sajnos mikor először érkeztek hírek arról, hogy egy kis repülőgép 11 illegális migránssal a fedélzetén berepült az ország légterébe, bár a baloldalra jellemzőek a fake hírek, azt hittük most egy jobboldali fake hírről van szó. - Bizony, sajnos tévedtünk. Később azonban a megérzésünk nem tévedett teljesen, mivel a baloldali sajtó azonnal felelőssé tette a légvédelmet, illetve kérdéses volt, hogy hol is lépett be az AN-2-es az ország légterébe?

Annyi bizonyos volt, hogy a repülőgép keleti irányból közelítette meg a magyar légteret, de a közeli hármashatár és a repülő repülési iránya miatt arra gondoltak, hogy Romániára felől lépett be a légtérbe. Ugyanakkor nem igaz, hogy a magyar légvédelem ne észlelte volna az AN-2-est. A magyar radarállomások pontosan észlelték, hogy egy repülőtárgy halad a magyar határ felé, ám a gép a radarok képeiről eltűnt. - Ennek oka lehetett volna az is, hogy a gép lezuhant.

Miután a szabadnapos rendőr intézkedése nyomán a gépet megtalálták, kiderült, hogy egy kimondottan alacsony repülésre alkalmas gép lépett be az ország légterébe. Nem véletlenül, ezeket a gépeket a mai napig használják többek között permetezési céllal a mezőgazdaságban, mivel igen alacsonyan, 15-25 méteres magasságban is biztonságosan tudnak repülni, ez a magasság pedig radarszint alatt van.

Szintén a repülőgép megtalálása után derült ki, hogy az egy donyeck-megyei lakos tulajdonában van. Tekintettel a légtér sértés súlyos katonai bűncselekménynek minősül, az ukrán államvezetés az eset kivizsgálásához a maximális segítségét ajánlotta fel Magyarországnak, még mielőtt diplomáciai problémák adódnának. Ez ukrán légügyi hivatal segítségével derült ki, hogy a berepült gép nem rendelkezik hivatalos lajstromjellel, így az minden bizonnyal a forgalomból már korábban kivonásra került, egyáltalán nem repülhetett volna, és minden bizonnyal egy hangárban tárolták eddig.

A magyar rendőrség a gépet lefoglalta, és utasai közül egy afgán utasa kivételével, aki menekült jogért folyamodott a magyar hatóságokhoz, többi utasát visszaszállította Ukrajnába. A gépnek egyébként 3 afgán és 8 vietnámi utasa volt, akik azt sem tudták, hogy mely ország területén vannak. A gép pilótája eltűnt, őt a rendőrség azóta is nagy erőkkel keresi.

A gép egyébként nem egy nagy értékű gép, azt már 2-3 millió forintért meg lehet vásárolni.

Hozzászóláshoz lépjen be!