Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. február 27. csütörtök
Edina, Szvetlána
06:3417:32

Holnap
Ákos, Bátor
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

MAGYARORSZÁG - Ungár Klára a közvéleménykutatásokon mérhetetlen támogatottságú SZEMA, azaz Szabad Emberek Magyarországért - Liberális Párt elnöke a Facebook oldalán nyíltan választási csalásra buzdítja az ellenzéki szavazókat. Ez nem csak választási csalásnak, hanem a fiktív lakcímre történő bejelentkezéssel közokirat hamisításnak is számít!

Ungár Klára posztjában részletesen fejtegeti, hogy vannak olyan körzetek, ahol a Fideszt lehetetlen megverni. Ezért azt javasolja, hogy ezekből a körzetekből a választók jelentkezzenek át olyan körzetekbe, ahol a Fidesz verhető, és így megváltoztatható a választás eredménye. - Ez egyértelműen választási csalásnak minősül, ami akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható, különösen bűnszervezetben történő elkövetés esetén.

A 2014-es választásokkal kapcsolatban azonban pont Bárándy Gergely, MSZP-s országgyűlési képviselő gyanúsította meg a Fideszt azzal, hogy választói átjelentkeztek, és akkor azzal kapcsolatban az alábbiakat nyilatkozta:

Nemcsak választási csalásról, hanem bűncselekményről van szó, hiszen a fiktív lakcímre bejelentkezés közokirat-hamisítás.


Ungár Klára

Bárándy állításait nem lehetett alátámasztani, ugyanakkor Ungár Klára a saját nevével fémjelezve, nyílt bűncselekményre uszít választópolgárokat:

Klára Ungár
január 9., 15:21 · Budapest ·
106 egyèni vàlasztòkerület van. A fideszt akkor lehet megverni, ha a fidesz 50 vagy kevesebb helyen nyer. Most vègignèztem a ‘14- es eredmènyeket ès a következôkre jutottam:
- kb. 45-46 helyen nem lehet a fideszt legyôzni. Aki ott èl, nyugodtan jelentkezzen àt màshova! Prîvàtban szîvesen megîrom, hogy honnèt hovà èrdemes.
- van 17 hely, ahol a Jobbik le tudnà gyôzni a fideszt, ha a baloldali szavazòk àtszavaznànak. (Hevesben, Borsodban, Szabolcsban, Somogyban, stb. Budapesten nincsen ilyen hely.)
- vannak helyek, 8-10, ahol csak akkor tud a baloldal nyerni, ha a Jobbik szavazòk egy rèsze àtszavaz.
Ehhez nem a pàrtoknak kell megàllapodniuk, hanem a vàlasztòpolgàroknak! Ahol ‘14- ben nem tùl nagy különbsèggel a Jobbik volt a màsodik, ott baloldali szavazatokkal nyerhet is!
Ès fordîtva is: ahol a baloldali jelölt nem tùl sok szavazattal kapott ki, ott a Jobbikos szavazòk segîtsègèvel a fideszes jelölt megverhetô! Ha ilyen helyen laksz, beszèlgess az ismerôsökkel, baràtokkal, kollègàkkal!
- aztàn van 24 hely, ahol simàn nyer a baloldali jelölt, ha az LMP ès az MSZP-DK tandem együtt tud mûködni. (A Momentummal nem szàmolok, mert nem èrdemes. Szerintem. Van egy ismert emberük, aki ott indul, V. ker, ahol a fidesz îgyis, ùgyis nyer.) Szerintem ez nem megoldhatatlan feladat, mèg a pàrtoknak is menni fog!

Ès vannak helyek, ahol csak akkor lehet legyôzni a fideszt, ha független jelölt indul! No, ez a feladat sem megoldhatatlan, nèmi önmèrsèklet szüksègeltetik a pàrtemberektôl.

Tisztelt Pártelnök asszony fogalmazási stílusát pedig mindenki maga minősítse, de egy ilyen fogalmazás általános iskolában is legfejlebb 2-est érdemelne. Közszereplőként pedig, ülj le: 1-es!

Hozzászóláshoz lépjen be!