Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. február 27. csütörtök
Edina, Szvetlána
06:3417:32

Holnap
Ákos, Bátor
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

BUDAPEST - Az április 23-án vasárnap tartott önkormányzati időközi választás egyik szavazóköre tekintetében a CivilZugló Egyesület elnöke szerint választási csalás történhetett. Véleménye szerint, itt sonkáért szavaztak az MSZP jelöltjére. Tóth Csaba, az MSZP zuglói jelöltje visszautasítja a vádakat. Mindkét fél jogi lépésekre készül.

Várnai László, a CivilZugló Egyesület elnöke szerint, választási csalás történt a 14. szavazókör területén. Birtokába került egy hangfelvétel, melyen a következők hallhatók:

A szomszédasszonyom ajánlotta, hogy 3000 forintért menjek el szavazni, túrót és sonkát osztottak…

Véleménye szerint, a fentiek magyarázatot adhatnak arra, hogy a 14. szavazókörben miért volt irreálisan magas az MSZP jelöltjére szavazók aránya, ezért a helyi választási bizottsághoz fordult, ahol azonban azt közölték, hogy ez már rendőrségi ügy.

Tóth Csaba, az MSZP zuglói elnöke szerint a hangfelvétel semmit sem bizonyít, tekintve a felvételen szereplők személye, a készítés helye és ideje nem azonosítható, így ő is jogi lépéseket helyezett kilátásba Várnaival szemben.

A XIV: kerületi választásokkal egy időben, a VIII. kerületben is választásokat tartottak. Ott, Pityinger Dopeman László független-MSZP-s jelölttel szemben a FIDESZ jelöltje győzedelmeskedett.

Hozzászóláshoz lépjen be!