Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. március 28. szombat
Gedeon, Johanna, Hanna
05:3418:16

Holnap
Auguszta
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

BRÜSSZEL - A szombati Európai Néppárti (EPP) ülésen közeledtek az álláspontok Orbán Viktor és az Európai Néppárt, mint az Európai Parlament legnagyobb frakciójának vezetése között. Orbán Viktor kiemelte, hogy a Közép-Európai Egyetem működését semmi sem akadályozza. - Nemzetközi szinten viszont egységes szabályozást akarnak.

A legnagyobb probléma az, hogy Soros György ügyesen Central European University-nek (CEU) keresztelte el a kizárólag papíron létező amerikai intézményt és Közép-Európai Egyetemnek a magyar, valódi egyetemet is. Mikor a magyar intézményt angolra fordítják, az Central European University, vagyis röviden CEU, pedig az KEE.

Az Európai Tanács és az Európai Néppárt ülésén kérték a magyar miniszterelnököt, hogy fogadja meg az Európai Unió ajánlásait. Majd hozzátették:

A tapasztalat azt mutatja, hogy Orbán Viktor kormányfő mindig kész volt tárgyalni és a végén mindig eleget tett az uniós szabályoknak.

Orbán Viktor leszögezte:

kormánya teljes mértékben eleget kíván tenni az Európai Bizottság (EB) által a magyar felsőoktatási törvény módosítása kapcsán támasztott feltételeknek.

Rogán Antal az üléseket követő tájékoztatón a CEU-val kapcsolatban elmondta:

mi úgy ítéljük meg, hogy a Magyarországon működő Soros alapítású Közép-Európai Egyetem létét semmilyen jogszabály-módosítás nem fenyegeti.

 

Hozzászóláshoz lépjen be!