Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. március 28. szombat
Gedeon, Johanna, Hanna
05:3418:16

Holnap
Auguszta
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

MAGYARORSZÁG - Ha most hétvégén lennének a választások, akkor 5 párt juthatna be a parlamentbe, és a Fidesz-KDNP magabiztosan megnyerné a választásokat. Az elmúlt hónapok sok esetben rendbontásba fulladó tüntetései csak kis mértékben voltak hatással a Fidesz támogatottságára. A Momentum és a viccpárt Kétfarkú egyaránt 2-2%-on áll.

A biztos pártválasztók körét vizsgálva megállapítható, hogy a Fidesz körülbelül 2% pontot veszített támogatottságából az elmúlt hónap eseményeit követően, de még így is magabiztosan megnyerné a választásokat, ha azok ezen a hétvégén lennének.

A Fidesz támogatottságának a csökkenéséből az MSZP és a Jobbik tudott profitálni. Mindkét párt 19%-on áll. Az MSZP esetében ez azt jelenti, hogy elérte az 1 évvel korábbi támogatottsági szintjét, míg a Jobbik az 1 évvel korábbi eredményéhez képest 2%-ot tudott erősödni.

Úgy tűnik, hogy a választóknak nem nyeri el a tetszését a nyers, mondhatni bunkó stílus. Ezt támasztja alá, hogy márciushoz képest 1%-kal csökkent a Gyurcsány Ferenc vezette DK támogatottsága, de még így is elérik az 5%-os parlamenti küszöböt, de az igazán felvállalhatatlan stílust képviselő Juhász Péter féle Együtt támogatottsága a számukra optimista felmérések szerint is 1%-on van, de egyes közvéleménykutatók szerint, a pártja gyakorlatilag eltűnt, mérhetetlen.

A DK-val ellentétben az LMP nem felülről, hanem alulról érinti 1 éve folyamatosan az 5%-os parlamenti küszöbhatárt, jelenleg lenne esélyük bent maradni az országházban. A Momentum Mozgalom és egyéb pártok, köztük a Magyar Kétfarkú Kutyapárt 1-2%-on állnak.

Hozzászóláshoz lépjen be!