Üzemanyag: 95 - 378Ft/l     D - 406Ft/l          Valuta: EUR - 329,82Ft     USD - 295,43Ft     CHF - 299,35Ft          BUX - 42833,80pont

2020. március 28. szombat
Gedeon, Johanna, Hanna
05:3418:16

Holnap
Auguszta
napja lesz.
°F°C
Budapest
Error! Unable to Find Specified Location!

BUDAÖRS - Teljes terjedelmében ég Budaörs és Törökbálint határában a PharmaPark gyógyszerraktári épület. Gyógyszereket és gyógyszer alapanyagokat tárolnak az épületben. A tűz keletkezésekor kilencen tartózkodtak az épületben, mindenki időben kimenekült az épületből. Eddig, mérgező anyagot nem mértek a füstben.

A budaörsi Vasút utca és Akron utca között elterülő 5000 négyzetméteres épület 3000 négyzetméteres raktárán csaptak fel először a lángok, de mostanra az egész épület, teljes terjedelemben lángol. A tüzet a budapesti, törökbálinti és érdi tűzoltók kezdték meg oltani.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint, eddig veszélyes anyag nem került a levegőbe, de biztonsági okokból a tűz 500 méteres körzetében mindent lezártak, az erre közlekedő autóbuszok is kerülőúton, adott esetben megállókat kihagyva közlekednek. A szóvivő hozzátette: az oltást nehezíti, hogy az épület szerkezete úgynevezett szendvics szerkezetű, ezért a borítólemezt meg kell bontani. A vasút túloldalán található budaörsi Tesco áruházat kiüríttették, majd a parkolóból is hazaküldték az ott maradt dolgozókat, vásárlókat.

A videókon is látszik, hogy már az épület oldalán és tetején is felcsaptak a lángok, már nem csak füst távozik az épületből. A helyszínen lehet hallani, ahogy az épület teteje és egyéb szerkezeti elemei dőlnek össze.

 

Hozzászóláshoz lépjen be!